Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Vieraskirja  1  2  > [ Kirjoita ]

Nimi: ylläpito

23.04.2018 10:23
Hei Pentti O., kiitos mielenkiinnostasi. Näitä sivuja ei ajanpuutteen takia päivitetä enää aktiivisesti, vaikka Kemijärven hyväksi pyritään toimimaan edelleenkin.  Yhdistyksen toiminnasta voit kysellä tarkemmin Kemijärven aktiiveilta. Ystävällisin terveisin ex-ylläpitäjä.

Nimi: Pentti O

19.04.2018 10:17
toimiiko yhdistys vielä? Nämä kotisivut on päivittämättä ja ilmestynyt mainoskin (Fox). Onko nyt niin, ettei PRO-liike ota kantaa biosellun rakentamiseen kaupunkiin. Ainakin melu ja vesistön kuormittaminen vaatisi vahtimista, ellei ole jo myöhäistä. Tosin ympäristölupa-paperit lienee vielä kesken. Muistaakseni menevät kiinni 24.4.2018 jonka jälkeen menee käsittelyyn.

Nimi: Larry Fox

20.07.2016 23:59
Oletko yrittänyt saada lainaa pankeista ilman menestystä? Kiireesti rahaa päästä pois velkaa? Tarvitsevat rahaa laajentamiseen tai perustamiseen oman yrityksen? Hanki laina yksi Britannian johtavista laina yritykset. Lisätietoja antavat sähköpostitse: larryfox2016@hotmail.com

Nimi: Raumalainen

04.08.2014 10:41
Tervehdys Kemijärvi.
Ollaan unohdettu, että tuulivoimala tarvitsee ylläpitosähköä kun se ei pyöri. Esim pakkasella kulutus on n. 20kW:n luokkaa. Sähköä tarvitaan hydrauliikka öljyn ja vaihteiston yms. lämmitykseen.
Toisinsanoen seisova mylly kuluttaa vuorokaudessa vähän vajaa 500kWh. Mitä tämä tekeekään esim 50 myllyn kasautumassa. Pakkaspäiviähän on talvella useita.
Lisäksi myllyjen valmistus Kiinassa tai Intiassa sikäläisten työturvarllisuus normien mukaan on lähes edesvastuutonta Suomeen verraten. Täällähän tarvitsemme lähes mihin tahansa isompaan tilaukseen tiedot työturvallisuudesta. Kannattaisi ehkä kysellä toimittajilta tarkempaa tietoa asoista ennekuin ne syötetään kaikkitietäville kunnan päättäjille.

Nimi: Jaakko Ojaniemi

01.04.2014 17:35
Työ kauniin Kemijärven puolesta jatkuu.
Pro Kemijärven vuosikokous kaupungintalolla.

Kemijärven järvimaisemaa puolustamaan perustettu Pro Kemijärvi ry piti vuosi-kokouksensa 27.03.2014

Kokouksessa todettiin yhdistyksen saaneen runsaasti myötätuntoa asialleen, jota työtä toivotaan jatkettavan. Hallitukseen valittujen uusien jäsenien odotetaan entisestäänkin vahvistavan yhdistyksen toimintaa.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Jaakko Ojaniemi. Uuteen hallitukseen valittiin Tapani Niemi, Matti Wallen, Pirkko Mäkelä-Haapalinna, Heikki Kelloniemi, Lasse Karjalainen, Heimo Lehtola ja varalle Jouni Nyqvist ja Matias Ketonen. Hallitus koostuu näin ollen monen alan osaajista ja mukaan kuuluu niin nuoria kuin vanhempiakin kemijärveläisiä.

Kokouksessa pohdittiin erityisesti yhdistyksen nimen velvoittamaa tulevaa toimintaa Kemijärven parhaaksi. Yhdistyksen sääntöjä muotoiltiinkin siten, että hallitus voi reagoida kaikkiin Kemijärven kaupungin alueella tapahtuviin toimintoihin, jotka mahdollisesti rasittavat tai huonontavat kaupunkilaisten ympäristöä ja viihtyisyyttä, rasittavat vesistöjä, huonontavat virkistys- tai luonnonsuojelualueita.

Toimintasuunnitelmaan lisättiin asioita siten, että yhdistyksen toiminta tulevaisuudessa ei rajoitu pelkästään luontoasioihin, vaan se voi käsittää vaikuttamista, kansalaistoimintaa ja kannanottoja myös muiden sellaisten yhteiskunnallisten asioiden puolesta, jotka parantavat Kemijärven asukkaiden hyvinvointia, elämänlaatua ja elinolosuhteita.

Puhetta kokouksessa johti pitkäaikainen kemijärveläinen vaikuttaja Pentti Alajoutsijärvi.

Jaakko Ojaniemi
Pro Kemijärvi pj

Nimi: Jaakko Ojaniemi

12.03.2014 16:00
Wpd Finland Oy:n Nuolivaaran tuulivoimaprojekti on tervetullut

Wpd Finland Oy on tehnyt maanvuokrasopimukset Kemijärven Yhteismetsän kanssa Nuolivaaran alueelle. Alue on sama kuin Lapin Liiton tuulivoimaselvityksessä mainittu Nuolenlakijänkä-Kuninkaankuusikko. Tämä on erittäin positiivinen uutinen ja ratkaisee monet Kemijärven tuulivoimarakentamisen ympärille syntyneet ongelmat.

Tuulivoimaa voidaan nyt rakentaa sellaiselle alueella, jonne se kuluu ja jonne se sopii. Alueella ei ole asutusta eikä kaunis Kemijärven järvimaisema häiriinny. Nuolivaaran alueella tuulivoimarakentamisen hyödyt ovat huomattavasti suuremmat kuin aikaisemmin kaavoituksen kohteena olevien hankkeiden minimaaliset hyödyt.

Kemijärven Yhteismetsä saa suuremmat vuokratulot ja samalla se saa koko Kemijoen itäpuolisen metsäautotieverkoston kunnostetuksi. Kemijärven kaupungin verotulot maksimoituvat, kun WPD perustaa paikkakunnalle rekisteröidyn yhtiön, joka rakentamisen lisäksi tuottaa myös sähköä. Hankkeen työllistämisvaikutukset ovat paremmat kuin muilla hankkeilla. Koillis-Lapin Sähkö Oy:n verkkoyhtiön hyödyt ja työllisyys maksimoituvat.

Wpd Finland Oy on vakavarainen ja hyvämaineinen suomalainen yhtiö, samoin yhtiön johto koostuu moitteettomista ja hyvämaineisista Suomen kansalaisista. WPD-konserni on toiminut tuulivoiman projektikehityksen alalla jo vuodesta 1996. Konsernilla on kokemusta 1500 tuulivoimalan rakentamisesta Euroopassa ja Aasiassa, yhteenlasketun kapasiteetin ollessa 2500 MW eli sama mitä Suomeen on suunniteltu rakennettavaksi yhteensä vuoteen 2020 mennessä.

Teemme Kemijärvellä mielihyvin yhteistyötä tällaisen yhtiön kanssa, jolloin asioita käsitellään avoimesti, rehellisesti ja molemminpuolisella luottamuksella. Omasta puolestani voin todeta, että en ole mikään tuulivoiman ykkösfani, mutta kun ja jos Kemijärvelle kerran tuulivoimaa halutaan rakentaa, niin tässä tapauksessa meillä on siihen ainutlaatuinen mahdollisuus.

Aikaisemmat Kemijärven tuulivoimahankkeet eivät tule etenemään. Oxfordin tuulivoimahankeen väkisin eteenpäin vieminen, suuresta vastustuksesta huolimatta, on jo nyt repinyt kaupungin poliittista kenttää hajalle ja vaikeuttanut luottamushenkilöiden työntekoa kaupungin parhaaksi. Yhtiön olemattomat taloudelliset resurssit, veroparatiisikytkennät, johdon ja omistajien keskinäiset rikossyyttelyt sekä muutamien politikkojen hankkeeseen kytkeytyminen ovat aiheuttaneet suurta epäluuloa koko poliittiseen päätöksentekoon ja kunnallisdemokratiiaan. Toteutuessaan hanke olisi jakanut kansalaisia vuosikymmeniksi eteenpäin ja saastuttanut koko alaa.

Jaakko Ojaniemi


Nimi: Jaakko Ojaniemi

07.03.2014 09:31
Pro Kemijärvi ry:n
vuosikokous
27.03.2014 klo 18:00
Kaupungintalolla hallituksen kokoushuone

Nimi: jounia

02.04.2013 09:43
Arvokasta työtä olette tehneet kun olette puolustaneet ihmisten oikeuksia kotiseudullanne, samoja asioita käsitellään jo meilläkin täällä etelämpänä ja muualla. Ks. oheinen video Scituate Massachusetts USA:sta, ovat joutuneet pitkän ja inhottavan tien kautta kulkemaan kohti ihmiset paremmin huomioonottavaa rakentamista ja osa jo rakennetuista tuulivoimaloista joudutaan purkamaan!
http://www.youtube.com/watch?v=RkJpci_lo4o

Nimi: Jaakko Ojaniemi

13.10.2012 21:59
Muonion tuulivoimapäätös on selvä viesti kaavoittajille.

Muonion valtuusto päätti selvin numeroin (18:3) hylätä Mielukkavaaraan suunnitellut tuulimyllyt. Tuulivoimayhtiö yritti vielä viime tingassa vaikuttaa päättäjiin tarjoamalla huomattavia lahjuksia kyläyhteisöille ja matkailuyrittäjille. Tässä mielessä viesti oli selvä: Lapin kauneimmat maisemat eivät ole myytävänä eivätkä lappilaiset päättäjät alennu moraalittomaan käsitykseen Lapista pelkkänä ulkomaisten pääomasijoittajien siirtomaana.

Päätös on selvä viesti myös kuntien kaavoittajille: Ei tuulivoimaa sellaisille alueille, jossa ne pilaavat maisemat ja vaarantavat paikallisen elinkeinon. Myös Lapin liiton on reagoitava päätökseen ja huomioitava Lapin maakuntakaavaan tuulivoima-alueita selvittäessään, että kansalaisten kokemille arvokkaille maisema-alueille ei tuulivoima-alueita saa merkitä. Tästä seuraa vain turhia kustannuksia ja turhia vastakkain asetteluita. Ihmiset kokevat asian vastenmielisenä mielivaltana ja virkamiehet samaistuvat ulkopuolisen pääoman edunvalvojiksi.

Kemijärvellä vahinko on jo puoleksi tapahtunut. Insinööritoimisto Pöyry - joka toisella kädellä on tehnyt suunnittelutöitä tuulivoimayhtiöille - on tehnyt Lapin Liitolle selvityksen sopivista tuulivoima-alueista Kemijärven kaupungin alueelle. Tuulivoimayhtiön uduntavoittelun ja painostuksen vuoksi tutkittaviksi alueiksi otettiin virheellisesti mukaan myös alueita, jotka maisemallisesti ovat arvokkaampia alueita kuin Muonion Mielukkavaara. Tämä siitä huolimatta vaikka tiedossa on ollut, että tuulivoimaa näille alueille tullaan laajalla rintamalla vastustamaan.

Vaikka kyseisessä selvityksessä nämä maisemallisesti arvokkaimmat alueet on sittemmin todettu sopivan huonosti tuulivoiman käyttöön ja vaikka Kemijärvellä on lukuisia huomattavasti parempia ja sopivampia alueita tuulivoiman käyttöön, on näiden alueiden tuulivoimakaavaa pyritty muutamien virkamiesten ja poliitikkojen toimesta viemään väkisin eteenpäin. Tämä tuntuu erityisen omituiselta ja epäilyttävältä ja vaatii tarkempaa selvitystä.

Pontemme on, jos tuulivoimaa halutaan rakentaa, että rakennetaan myllyt Raajärven vanhalle kaivosalueelle, kuten kaikki ministeriöiden teesit ja ohjeistukset kuuluvat. Säästetään järvimaisema tuleville sukupolville.

Nimi: Vastarannan kiiski

20.08.2012 12:08
Muutama mylly mahtuisi rakennettuun Kemijärven keskustaan ja sitten vois yhdistää Suomun hiihtohissit/myllyt eli käyttäis samoja tolppia. Myllyt ei sais näkyä tunturin "maisema puolelle" Sitten niitä vois tehdä Kemijärveläisten alunpitäen ehdottamalle Raajärven alueelle.

Sitten noita myllyjä pitäis pistää Rovaniemen keskustaan ja lähimmille muutamalle mäelle. Korkalovaara olisi todella hyvä tuulivoiman sijoittamiselle. Olen käynyt Kuivaniemessä ja myllyt eivät ole meluisia. Ounasvaara ei sovi paikoiksi lukuunottmatta hyppytornien aluetta.

Niitä vois sirotella rakennetuille paikoille. Matkailijoille markkinoitava maisema ei ole myllyjen paikka.

Nimi: Raumalainen

02.07.2012 09:00
Tervehdys Pro Kemijärvi.
Miksei teitä näkynyt Kemijärven Papatus päivillä.
Haastattelin siellä matkailualan ihmisiä. Olivat sitä mieltä, että tuulivoimalat pilaavat matkailumaisemat ja mahdollisuudet. Vauhtia toimintaanne ja jalkkautukaa ihmisten joukkoon.

Nimi: p.pitkänen

27.06.2012 03:29
Luin jostakin tällaisen lääkärien lausunnon "ottaa yhteyttä päättäjiin". Sitä olen minäkin tehnyt, sattuneesta syystä. Luetaanko se isoksikin synniksi, en tiedä?

Nimi: po.pitkänen

15.06.2012 18:20
Lisää vaan keskustelua, kovin on harvaa. Kuten tämän nettisivuston etusivulla on todettu on nyt limittäin ja lomittain ja päällekkäin kahden yhtiön kaavat julkaisuvaiheessa. Oxford Intercon Finland ja WPD. Toisessa osayleiskaava ja toisessa yleiskaava. Tarkoittanevat suurin piirtein samaa. Nyt jos katsoo aiheelliseksi ja itsensä asianosaiseksi kannattaa harkita sitä muistutusta kaavaan. Intercon Finlandissa se deatline oli 6.7. parhaaseen kesäloma-aikaan. Tämä lienee tarkoitushakuista.

Nimi: Sijainti, sijainti ja sijainti

05.05.2012 20:29
Teollisen tuulivoiman tuotannossa niin kuin muussakin energiantuotannossa sijainti ratkaisee.

Hei haloo, kannattaako laittaa ydivoimaloita mannerlaattojen saumakohdille tai tuulimyllyjä Lappiin, missä teollisen tuulivoimatuotannon hyöty-haittasuhde menee kirkkaasti pakkasen puolelle.

Järki käteen energiantuotannon sijoittamisessa ois kyllä enemmän kuin tarpeen! Ei mikä tahansa käy mihin tahansa.

Nimi: Myllyvapaat maisemat

05.05.2012 20:20
Myllyt eivät ainakaan Lappia elätä. Myllyt ajaisivat alas matkailun. Oikeasti juuri matkailu elättää Lappia mukaan lukien Kemijärveä paljolti, myös välillisesti.

Suosittelisin retkeä karuun todellisuuteen jo olemassaoleville myllyalueille. On ihan p****puhetta ja täysi vale, että yksikään metsästäjä, marjastaja turisteista nyt puhumattakaan hakeutuisi myllyalueille päinkään. Uteliaisuuttaan voi joku käydä myllyn katsomassa, mutta yhden myllyn ja sen aikaansaamat tuhot kun on kerran nähnyt, sen jälkeen karttaa myllyjä ja myllyalueita satavarmasti.

Sitä paitsi "tuulipuistoissa" ei kasva ruohonkorttakaan, sillä myös maanmöyrintä on järkyttävää vrt. massiivisen sorakuopan/soranottoalueen "vetovoima".

Myllyjä on jo muualla Suomessa paljon, ja lisää tulee Suuren Ilmaisen Rahan vauhdittamana koko ajan lisää. Ei kukaan täyspäinen lähde ajamaan etelästä noin tuhatta kilometriä nähdäkseen juuri Kemijärven myllyjä.

Ääliöitäkö vai hyväuskoisia hölmöjäkö kemijärviset ovat, kun hinkuvat myllyjä harvinaisen komeisiin maisemiinsa? Muualla Suomessa väki toivottaa myllyt hornan tuuttiin.

Nimi: Sepi Sepeteus

03.05.2012 21:55
Ei sovi tuulimylly maisemaan, ei rautatie kohti Soklia, ei korkeat rakennukset kaupunkikuvaan, ei vesivoimalaitos koskeen, ei, ei ja ei. Kyllä maiseman katselu ja taivaan tulet elättää koko Itä Lapin.

Nimi: Guest

04.04.2012 12:22
Mielestäni teollinen tuulivoimatuotanto ei sovi rakentamattomiin Kemijärven järvi- ja vaaramaisemiin ollenkaan, eivätkä myllyt luonnu myöskään Suomulle. Muuallakaan Suomessa myllyt eivät "istu" etenkään Kolille, Kilpisjärvelle tai vastaaviin maisemiin.

Sinällään on kyllä ajatusta, että myllyt laitettaisiin jo rakennettujen paikkojen, kuten laskettelukeskusten tienoille. Mutta Suomun maisemiin myllyt ei käy, Pyhä-Luosto saattaisi ehkä sopia hieman paremmin. Lähtökohtaisesti on kuitenkin ihan hullua sijoittaa myllyjä juuri Kemijärvelle, ja yleensäkin Itä-Lappiin.Nimi: Pertti Moilanen

03.04.2012 22:31
Jaakko Ojaniemellä oli erittäin hyvä kommentti oikeasta oikeoppisesta tuulivoiman asemoinnista ja ihmisten kuulemisesta. Pro kemijärvi voisi ehdottaa oman versionsa, minne voimalat rakennetaan.

Itse asiassa ymmärrän kemijärveläisiä Itä-Suomen miehenä, kun he ovat mm. työpaikkojen ja jokien suojeluasiassa menettäneet niin paljon. Kemijärveläisten periksiantamattomuutta tarvittaisiin muuallakin Suomessa, mutta sen voisi kanavoida rakentavammin.

Nimi: Pertti Moilanen

03.04.2012 22:09
Sain kiitosta tuulienergiayhtiön edustajalta omasta kirjoituksestani, vaikka omasta mielestäni vastustan rakentamattomaan ympäristöön tehtävää tuulivoimaa. Ympäristössä voi mielestäni tehdä muutoksia kestävästi vaikka ne eivät ole kaikkien mieleen. Jälleen kerran nostan esiin Kemijoen lohen, joka olisi voitu säilyttää paremmalla voimalaitossuunnittelulla ja kalateillä. Pro Kemijärvi voisi suunnata enemmän kritiikkiä vesivoimaa kohtaan ja painostaa lohen saamiseksi Kemijoen latvavesiin. Kannatan kestävän kehityksen mukaista toimintaa ja kannatan vesivoimaa tulvasuojelullisista sekä ekologisen sähkön tuotannon kautta, mutta asia on tehtävä oikein eli paikallisten kuuluu saada kunnon korvaus menetetyistä maista ja elintapa kuuluisi saada säilyttää ts. lohi päästä nousemaan joessa. Sama ajattelu pelaa myös tuulienergian kanssa ja niille sopisi paikoiksi laskettelukeskukset. Ne jopa sopisivat Kolin hotellialueelle. Itse asiassa Koli ei ole sellainen kansallismaisema, jota se alun pitäen on ollut eli alueelle on rakennettu laskettelurinteet (kuten Suomulle) ja maaperä on altistettu satojen metrien matkalta eroosiolle. Ekologisessa mielessä laskettelu on paljon kestämättömämpää kuin tuulivoiman rakentaminen ympäristöön. Jostakin syystä laskettelurinteiden raitoihin on totuttu ja myös tuulimyllyihin totutaan. Kuitenkaan en olisi antanut rakentaa niitä Kilpisjärvelle, koska ne sovi karuun ympäristöön.

Nykyään kaivostoiminnassa käytetään bakteereihin perustuvia bioliotusprosesseja, jotka eivät ole kovin hallittuja suuressa mittakaavassa ja niiden säätämiseen menee vuosia. Kaivosteknologia on kehittynyt ja Talvivaarasta ei tule samanlaisia päästöjä kuin vanhaan aikaan kaivoksista. Kaivoksen kuona-altaissa oleva uraani on kestävän kehityksen mukaista saada hyötykäyttöön eli on aina järkevämpää saada uutta aikaiseksi jätteestä kuin käyttää neitseellisiä raaka-ainevaroja, esim. kehitysmaissa. Tuulivoimalla on sellainen kytkös kehitysmaihin, että Suomikin käyttää ydinvoimaa ja mm. Nigeriassa suuret maa- ja pohjavesialueet ovat saastuneet radioaktiivisista aineista, niin eikö olisi järkevää antaa pieni pala ympäristöä myös vaihtoehtoenergialle, kuten tuulivoima.

Nimi: Pertti Moilanen

02.04.2012 21:04
Lappi on mitä suuremmassa määrin siirtomaa ja ikävä kyllä muutama paikallinen kansanedustaja ajaa voimalla mm. Vuotosta. Suurimmat virheet Lapin kehittämisessä on tehty menneisyydessä Kemijoen patoamisessa, jossa on unohdettu paikallinen jokeen ja kalaan sidottu elämäntapa. Vesivoimaa pystytään rakentamaan kestävästi lohikalojen lisääntymistä ajatellen ja Kemijärven työpaikkamenetysten korvaukseksi lohi olisi pitänyt saada takaisin jokeen.

Nytteemmin alueelle on suunniteltu tuulivoimaa. Mikäli sitä on pakko rakentaa, niin olisi kestävän kehityksen mukaista sijoittaa myllyt rakennettuihin tuntureihin, kuten Suomu, Iso-Syöte, Ruka jne.

Olen P-Karjalasta lähtöisin ja meillä päin Ilomatsin korpeen otettaisiin mielellään myllyt. Tuuliatlaksen mukaan siellä on riittävän tuulista myllyille ja sieltä sähköllä olisi lyhyempi matka kuluttajille.

Iso puunpolttolaitos pitäisi perustaa Lappiin Kemijärvelle, niin saataisiin bioenergiaa.

Muualla Suomessa

Nimi: Guest

12.03.2012 14:52
Tuulivoima on muuten vastatuulessa myöskin Iso-Britanniassa.

Siellä 100 parlamentin jäsentä on allekirjoittanut kirjeen pääministerilleen.

Kirjeessä vaaditaan m.m. tuulivoimalle myönnettävien valtiontukien leikkaamista sekä paikallisten, tuulivoimaa vastustavien, asukkaiden oikeuksien parantamista.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-16893018

http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-politics-16896245

Nimi: Vieras

12.03.2012 11:39

Kaupparekisteristä kun katsoo, niin Oxford Intercon Finland Oy:n vastuuhenkilöiden osoitteet löytyvät Eestistä / Virosta...


Nimi: Jaakko Ojaniemi

11.03.2012 23:21
Tässä on Oxford Intercon Susteinable puhelinnumerot. +372 on Viron suuntanumero.

+372 600 1864 (normal working hours, GMT+2)
+372 6331 870
info@OxfordSustainable.com

Nimi: Jaakko Ojaniemi

11.03.2012 23:03
En tiedä mitä Markku Tarkiainen tarkoittaa kieltämällä tosiasioita. Hän itse toi Joutsijärvelle korealaisen business-kumppaninsa, joka esiteltiin hankkeen jonkinlaisena osallistujana. Kun vilkaisette Oxfor Intercon Sustainable Inc. kotisivuja, niin siellä kerrotaan juuri se tosiasia, että yhtiön pääkonttori ja yhtiön avainhenkilöiden kotipaikka on Viro ja Tallinna, kuten ilmeisesti Markku Tarkiaisenkin. Sen lisäksi sivuilla kerrotaan yhtiön tehneen projektinsa Viroon, Romaniaan, Bulgariaan, Latviaan, Maltalle, Suomeen ja UK. Edelleen yhtiön kotisivuilla kerrotaan Kemijärven tuulivoimahankkeista yhtiön omana projekteina eikä suomalaisesta tytäryhtiöstä puhuta mitään. Markku Tarkiainen on myös asian itse vahvistanut kertomalla, että Oxford Intercon Finland Oy on vain lupien hakijana tässä projektissa. Epäilen, että Markku Tarkiaisen referensseillä ei Nordea-pankista irtoa lainaa ei latin latia eikä euron euroa ja Deutsche Bankista vielä vähemmän. Ja mitä tulee investointeihin Kemijärvelle, niin hurskastelu sikseen. Syy miksi Oxford Intercon on Suomessa, on valtion syöttötariffituki, jonka Markku Tarkiainen on itse vahvistanut kysyttäessä Kemijärven projektin tiedoitustilaisuudessa (huom. kokous äänitettiin ja tästä on ääninauha). Kreikan valtio ei olisi ollenkan hyvillään tällaisista investoinneista, johon valtion täytyy osallistua pääosalla projektin rahoitusta. EU ei ole päättänyt sanaakaan tuulivoiman käytöstä. On sovittu, että uusiutuvia energilähteitä nostetaan vuoteen 2020 mennesssä 38 %, mutta ei ole mainittu mitä uusiutuvia energiaa. Sitten korostan Markku Tarkaiaiselle vielä, että Pro Kemijärvi ei ole tuulivoimaa vastaan, mutta olemmem sitä vastaan, että nyt tuulivoimaa rakennnetaan väärään paikkaan, kun parempiakin paikkoja olisi ollut. Te olette lähteneet liikkeelle tässä projektissa väärästä päästä kaappaamalla röyhkeästi alueen kauneimmat vaarat käyttöönne ja olette sitten käynnistäneet suurelta yleisöltä salassa kaavoitusprosessin ja sen jälkeen yritätte vakuutella paikallisille asukkaille kuinka paljon hyvää olette tekemässä Kemijärvelle. Koko YVA-selvitys on tehty tätä valhetta varten eli yritätte todistaa meille jotain sellaista, joka ei pidä paikkaansa. Käytöksenne on paikallisia asukkaita aliarvioivaa ja loukkaavaa. Se on siirtomaapolitiikkaa. Jos olisitte tulleet Kemijärvelle ja ensin selvittäneet mihin vaaroille tuulivoimaa voisi parhaiten pystyttää ja sen jälkeen aloittaneet kaavoitusprosessin ja lupaprosessin, olisitte jo viime syksynä voineet aloittaa rakentamisen.

©2019 Pro Kemijärvi - Kemijärven vesistön ja tunturien puolesta - suntuubi.com